Wasadvies

Om zolang mogelijk en optimaal van je aankopen te genieten adviseren we je onderstaande informatie goed door te lezen.

Om er voor te zorgen dat de stof langdurig mooi blijft wast u bij voorkeur de kleding binnenstebuiten op wolwasprogramma of fijnwasprogramma op 30° C. Kies voor een vloeibaar wasmiddel en laat het product niet te lang in de wasmachine liggen nadat het programma is afgelopen. Houd er rekening mee dat wanneer je je kledingstuk voor de eerste keer wast het mogelijk af kan geven. Het is daarom ook altijd belangrijk om voor het wassen de was te sorteren op kleur.              
 
Kwetsbare artikelen adviseren wij te wassen in een waszakje op een zo laag mogelijke temperatuur. Onder kwetsbare artikelen verstaan wij fijn gebreide artikelen, dunne stoffen, kanten hemdjes en artikelen met studs, pailletten, kralen en dergelijke. Bevat de kleding applicaties zoals houten kralen of applicaties met metaal, dan adviseren we de kleding op de hand te wassen en de applicaties niet mee te wassen.
We adviseren de kleding te drogen op een kort programma op lage temperatuur in de droogtrommel. Hierdoor blijft de stof mooi en voorkom je krimpen van de kleding. Zeer kwetsbare kleding kun je het best hangend drogen zonder gebruik van de droogtrommel.

Voor alle (echte) wol producten geldt dat na het wassen je het kledingstuk het best liggend kunt laten drogen. Hierdoor behoudt de kleding zijn vorm.
We adviseren om met name kwetsbare stoffen niet te heet te strijken. Je kunt indien nodig een theedoek over het kledingstuk leggen en dan de strijkijzer een stand hoger zetten.

Wij verkopen ook imitatieleer (in het kledinglabel wordt dit vaak PU genoemd) zowel jasjes, schoenen en tassen. Deze kun je indien er vlekken op zitten of vies zijn het beste afnemen met een vochtige warme doek. Op deze manier verwijder je vlekken e.d. zeer gemakkelijk.
Bij echt leder is het verstandig het artikel in te spuiten met een vuilafstotende spray. Deze beschermt en verzorgd het leer waardoor het artikel lang mooi blijft. Deze sprays zijn te koop bij schoenmakers en schoenenwinkels. We adviseren om geen chloorbleekmiddel of andere chemische middelen te gebruiken bij onze kleding.

Ben je er niet zeker van hoe een kledingstuk te wassen of heb je een andere vraag omtrent dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op. Als je het contactformulier invult krijg je op werkdagen binnen 24 uur een antwoord.