Aug 12 ,2015

4 mode-items die slecht zijn voor je gezondheid

Toen wij een verhaal lazen over een 33 jarige Australische vrouw die in het ziekenhuis was beland door haar skinny-jeans konden wij het bijna niet geloven. Toch bleek het waargebeurd te zijn. De vrouw had de hele dag spullen getild en gesjouwd in haar skinny-jeans waarna zij het gevoel in haar benen verloor toen ze naar huis wou lopen. Ze is letterlijk naar de stoep gekropen en heeft daar een taxi aan gehouden die haar naar het ziekenhuis heeft gebracht. De dokter heeft haar officieel gelabeld als “fashion victim” En al is het een prachtig verhaal om te vertellen op een verjaardag, wij hopen geen van allen dat ons hetzelfde lot wacht. Om je zulke nare gebeurtenissen te besparen hebben wij vijf items opgezocht die slecht voor je gezondheid blijken te zijn.

 

1: De skinny jeans

Het probleem: Teveel druk op het weefsel kan zorgen voor zenuwbeschadiging. Dit is vaak makkelijk op te lossen door je te bevrijden uit je te strakke kleding, maar als het ernstig is moet je toch echt een operatie ondergaan. De symptomen: tintelingen en een doof gevoel in je bovenbenen.

De oplossing: Wissel je favoriete skinny jeans af met een wat losser zittende broek. Gelukkig hebben wij fijne baggy modellen in onze collectie. Daarnaast zijn bijna al onze jeans van stretch stof zodat je nog vrij kan bewegen en je geen zorgen hoeft te maken.  Zo simpel kan het zijn!

 

2: Te zware tassen

Het probleem: vrouwen gooien zo ongeveer hun hele leven in hun handtas waardoor het ding loodzwaar wordt. Doordat je spieren in je rug harder moeten werken om je lichaam rechtop te houden krijg je pijn in je rug. AU!

De oplossing: Ga voor een kleine en compacte tas. Hierdoor ben je genoodzaakt om goed na te denken wat je nou echt nodig hebt onderweg. Kies dus een leuke clutch of ga voor een rugzak, dat is ook nog eens super hip!

 

3: Strings

Het probleem: Sommige onderzoekers beweren dat strings de oorzaak zijn van blaasontstekingen. Je string blijkt namelijk niet stevig op de plek te blijven zitten waar hij hoort, nee, hij schuift alle kanten op. Hierdoor komen er bacteriën in je urinebuis terecht en daardoor krijg je dus een blaastonsteking. Daar komt nog eens bij dat veel strings zijn gemaakt van materiaal wat geen lucht doorlaat waardoor het ook nog eens gaat broeien daarbeneden. Ieks!

De oplossing: de oma-onderbroek is weer helemaal hip. Neem een voorbeeld aan o.a. Rihanna en ruil je niemanddalletje in voor een wijdere, grotere en comfortabelere variant.

 

4. Hoge hakken

Het probleem: we weten allemaal dat onze voeten immens pijn doen na een dag lopen op hoge hakken. Maar wat je misschien niet weet is dat het te lang dragen van hoge hakken ook daadwerkelijk schade kan aanrichten aan je voeten. Als je elke dag, de hele dag op hakken loopt kun je last krijgen van achilles tendinitis en als wij Wikipedia mogen geloven is dat geen pretje!

De oplossing: simpel; probeer vaker platte schoenen te dragen. Kies voor een stoere sneaker of een leuk plat enkellaarsje. Wil je toch graag hakken dragen? Ga dan voor een paar met een hoog platform, zo zie jij er classy uit en staat je voet in een betere positie.

 

Weet jij nog meer mode-items die eigenlijk niet zo goed voor je zijn? Laat het vooral weten in de comments.

From Paris2day with love

Laatste update 2016-03-25 13:48:06
Al 131122 keer gelezen